loader image

Mec4pass – Anul II de implementare

Mec4pass – Anul II de implementare

2020-2021


În atenția studenților din anul 1 !


CONTEAZA PE NOI, PANA TRECI ÎN ANUL DOI! `

Pentru mulți dintre voi, începutul studiilor universitare presupune extragerea din familie, grup și comunitate. Relocarea voastră în noul mediu solicită mult resursele de adaptabilitate. Întalnirea cu mediul universitar, confruntarea cu metodele specifice de predare/învăţare și cu standardele academice vă vor pune frecvent în dificultate. Este important pentru fiecare dintre voi să puteți beneficia de un ajutor pentru a gestiona confruntările cu demotivarea și esecul.

Proiectul Mec4Pass se adresează vouă, studenți ai Facultăţii de Mecanică, înmatriculați în anul I. Proiectul Mec4Pass este dedicat voua și adaptat pentru recuperarea lacunelor din bagajul de cunoștințe dobândite în liceu. Activitățile propuse sunt concepute pentru sprijinirea voastra în depășirea crizei de adaptare la specificul universitar și vizează atât asimilărea mai ușoară a cunoșţinţelor cât şi dezvoltarea voastră personală. Finalitatea proiectului este de a vă asista pe parcursul educațional către absolvirea facultății pentru realizarea profesională şi nu numai.

Dacă te înscrii vei beneficia pe tot parcursul anului 1 de următoarele:
Pregătire și consultanță gratuită la disciplinele considerate a fi cele mai dificile pe parcursul anului
Rechizite scolare
Workshopuri pentru dezvoltare și cunoaștere
Excursii de studii la diverse companii de renume din țară
Consiliere și îndrumare în carieră gratuită
Vei fi la curent cu noutățile din cămine, de la facultate și din viața sociala studențească
Activități sportive organizate în scop recreativ

Tu trebuie să te înscrii și vei putea beneficia gratuit de această oportunitate! Descarcă formularul din atașament completeză-l și trimite-l înapoi!

Sau poți accesa link-ul de mai jos pentru înscriere.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeIQG7Un43e2Jq1CNNpMoX4b4G0tGG5hzB4KFi3Qb9H0bj5CQ/viewform


Campanie de conștientizare – 2

Grupul țintă va fi constituit din studenții Facultăţii de Mecanică care vor fi admişi in anii universitari 2019-2020, 2020-2021 şi 2021-2022 şi care se încadrează în cel puţin una dintre următoarele categorii:

sunt admişi la facultate cu medii mai mici sau egale cu nota 7 la examenul de bacalaureat;

  provin din familii cu venituri mici; provin din mediul rural;

sunt persoane cu dizabilități sau boli cronice;

sunt orfani de unul sau de ambii părinți;

provin din centre de plasament şi orfelinate sau sunt de etnie romă.


Campanie de conștientizare – 3

1. Studenții vor participa gratuit la programul Mec4Pass care presupune o pregătire a obiectelor mai dificile și cu mai puține ore in programa scolară, cum ar fi:

– „Analiză matematică”;

– ”Mecanică 1”;

 – „Studiul materialelor” (semestrul I);

–  „Algebră,geometrie analitică şi diferenţială”;

– „Mecanică 2”;

– „Desen tehnic şi infografică” (semestrul II);

2. Veți beneficia de consiliere în carieră cu ajutorul echipei de implementare care vă va oferi suport pentru conștientizarea opțiunilor de dezvoltare profesională și pentru informarea asupra oportunităţilor de angajare în domeniul ingineriei mecanice;

3. Sunteți implicați în activități extracurriculare de tip workshop-uri tematice şi ateliere de lucru cu finalitatea de a dovedi studenţilor importanţa şi  utilitatea acumulărilor de la cursuri, seminarii şi laboratoare in construcţia propriilor parcursuri ale evoluţiei voastre;


Campanie de conștientizare – 4

Daca nu te-ai înscris, mai jos găsești o serie de activități care te-ar putea motiva!

Activitățile de orientare în carieră și dezvoltare personală  sunt elemente subsecvente succesului  în carieră al tinerilor.

 În cadrul proiectului Mec4Pass se vor desfășura două workshop-uri/an, de dezvoltare personală și de orientare în carieră a studenților din grupul ţintă  care vor fi susținute de experți in consiliere de la Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (C.C.O.C.) și de la Departamentul de Pregătire a Personalului Didactic (DPPD) ale TUIaşi. Temele alese de echipa de proiect sunt considerate cele mai potrivite pentru necesităţile de consiliere ale studenţilor Facultăţii de Mecanică , dupa cum urmează: 

– Workshop cu tema „ PRIMUL AN DE STUDENŢIE LA TUIASI, PRIMUL PAS SPRE VIITOR!”, workshop de consiliere profesională şi orientare în carieră adresat studenţilor din anul I de studii de licenţă. Prin activităţi interactive studenţii participanţi vor descoperi oportunităţile de dezvoltare personală şi profesională pe care le au încă din anul I de studii la  Facultatea de Mecanică a TUIaşi şi îşi vor schiţa primul plan de dezvoltare personală şi profesională în funcţie de propriile interese, pasiuni şi abilităţi

 – Workshop cu tema „CARIERA.CONSTRUCTIA CARIEREI SI ELEMENTE DE BRANDING PERSONAL”. Se vor aborda probleme de selfmanagement, strategii de promovare personală, instrumentele tipice pentru căutarea unui job ( CV, scrisori de intenţie, motivare ,recomandare, interviul).Vor fi parcurse etapele construirii brandului personal fără a neglija importanţa mass-media in această construcţie ( Linkedin, Facebook, blog , forum-ul de discuţii,etc).

Grupul țintă va fi constituit din studenții Facultăţii de Mecanică care vor fi admişi in anii universitari 2020-2021 şi care se incadrează in cel puţin una dintre următoarele categorii:

– sunt admişi la facultate cu medii mai mici sau egale cu nota 7 la examenul de bacalaureat;

–  provin din familii cu venituri mici;

–  provin din mediul rural; sunt persoane cu dizabilități sau boli cronice;

–  sunt orfani de unul sau de ambii părinți;

–  provin din centre de plasament şi orfelinate sau sunt de etnie romă.

Sau poți accesa link-ul de mai jos pentru înscriere.

Pentru înscriere trebuie sa descarci formularul din atașament, să-l completezi și să-l trimiți înapoi la adresa de email bogdan.chiriac@academic.tuiasi.ro

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeIQG7Un43e2Jq1CNNpMoX4b4G0tGG5hzB4KFi3Qb9H0bj5CQ/viewform


În atenția studenților înscriși la Mec4Pass!

Activitățile de meditații, vor continua conform programului stabilit.


Semestrul II

Stimati studenti ai grupului tinta al proiectului Mec4Pass,
In urmatoarele doua saptamani ( 15-31 martie 2021) sunt prevazute pentru voi activitati de consiliere psihologica sub forma unui workshop condus de d-na dr.psih. Roxana Axinte, de la Departamentul de Pregatire a Personalului Didactic al Universitatii. Tema workshop-ului este : „Cariera. Elemente de branding personal”. Activitatile se vor desfasura in regim on-line. Detalii asupra acestor activitati gasiti in materialul atasat. Ramaneti conectati la conturile voastre institutionale pentru a putea participa la workshop .


ANUNȚ

 În cadrul proiectului ROSE – Mec4Pass, se va desfăsura în perioada următoare workshop-ul „PRIMUL AN DE STUDENŢIE LA TUIASI, PRIMUL PAS SPRE VIITOR!”. Această activitate de consiliere profesională şi orientare în carieră, se adresează studenţilor din anul I de studii de licenţă. Prin activităţi interactive studenţii participanţi vor descoperi oportunităţile de dezvoltare personală şi profesională pe care le au încă din anul I de studii la Facultatea de Mecanică a TUIaşi şi îşi vor schiţa primul plan de dezvoltare personală şi profesională în funcţie de propriile interese, pasiuni şi abilităţi.

 Workshop-ul va fi condus de d-na psiholog Mihaela Cojan, consilier orientare în carieră la Centrul de Consiliere al Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iaşi (consiliere@tuiasi.ro).

Dragi studenți din anul I,

În sesiune relaxarea nu este deloc interzisă, ci dimpotrivă, foarte recomandată, dar nu oricum!

Psih. Mihaela Cojan, vă invită săptămâna viitoare, în fiecare zi de luni până vineri, în cadrul proiectului R.O.S.E. al Facultății de Mecanică,  sunteți invitați la o serie  workshop-uri pe teme de consiliere și dezvoltare personală, o invitație de a ne (și vă) cunoaște, de a afla lucruri noi despre viața de student la TUIASI dar și de ieșire din rutina obișnuită și a găsi noi modalități de a petrece timp de calitate la facultate. (Pentru că nu vrem să ajungeți să arătați așa..)


Stimați studenți ai grupului Mec4Pass (Rose), 

Vă anunțăm că în acest semestrul încep activitățile remediale în regim online la Mecanică Teoretică 2 și Desen Tehnic și Infografică, activități ce vă vor ajuta să treceți mai usor prin sesiunea ce va încheia primul an din studenție.

Prin urmare vă rog să consultați orarul afișat mai jos pentru disciplina Mecanică Teoretică 2 și vă recomandăm să urmăriți mail-ul academic pentru că urmează să primiți noi informații concrete de la cadrele didactice care desfășoară activitățile remediale, cu privire la programul și modul de desfășurare al acestora.

Activitate ROSE MEC4PASS

2020-2021 semestrul II

ORAR

Disciplina Mecanică Teoretică II

Meditator: asist. dr. ing. Ana-Maria DAVID

Interval Orar Luni Marți Miercuri Joi Vineri
8-10   ROSE 1      
10-12          
12-14          
14-16   ROSE 4 ROSE 5    
16-18       ROSE 2  
18-20     ROSE 3    

Totodată încurajăm și studenții care nu sunt în grupul țintă și doresc să participe la aceste activități să intre.

Vă dorim mult succes și o sesiune cât mai ușoară!

Cu drag,

Echipa de implementare a proiectului.


Stimați studenți ai grupului Mec4Pass (Rose),

Vă invităm să luați legătura cu îndrumătorii voștri de grupă, pentru a putea prelua rechizitele din cadrul acestui proiect!


Activitate ROSE MEC4PASS

2020-2021 semestrul II

ORAR

Disciplina ALGAD

Meditator: conf. dr. ing. Valerică-Adrian SANDOVICI