loader image

International Project Semester – HTW Saar, Germany

International Project Semester – HTW Saar, Germany

Universitatea HTW Saar din Saarbrücken, Germania (Hochschule für Technik und Wirtschaft des Saarlandes) oferă studenților de la inginerie, pentru acest an universitar, un program în limba engleză (International Project Semester – IPS), organizat de Facultatea de Inginerie în cooperare cu cinci companii din regiunea Saar.

Studenții vor avea oportunitatea de a lucra la un proiect real de inginerie în cadrul companiilor, în domenii precum robotică, știința materialelor, dezvoltare de produs, în echipe multiculturale, interdisciplinare și vor participa la cursuri de inginerie și de Management de proiect/Team Building la HTW Saar.

Programul se desfășoară în perioada 22.03.2021 – 31.07.2021, are alocate 30 de credite și este compatibil cu obținerea unei burse/grant Erasmus.

Pot participa la selecție studenți din anul III, care au obținut 120 de credite în anii anteriori și care dețin un certificat care atestă cunoștințele de limba engleză (B2, cel puțin). Certificatul de competențe lingvistice poate fi eliberat de Centrul LINGUATEK (din cadrul DPPD – TUIASI) sau de la o altă instituție competentă.

Nu sunt cerute cunoștințe de limba germană.

Termenul de trimitere a aplicației este 31 ianuarie 2021.

Mai multe informații puteți obține accesând site-ul  www.htwsaar.de/ips

Cei interesați vor lua legătura cu coordonatorul Erasmus de la Facultatea de Mecanică, conf.dr.ing. Ema Panaite (carmen-ema.panaite@academic.tuiasi.ro).