loader image

Mobilități Erasmus

International Relations, Erasmus+ -Gheorghe Asachi Technical University

Continuăm seria testimonialelor Erasmus cu povestea lui Victor, student la Facultatea de Mecanică, ce a realizat o mobilitate de plasament la Universitatea Boemiei de Vest, Cehia.

Am aplicat pentru o mobilitate Erasmus+ din dorința de a efectua practica de vară într-o țară străină și de a călători. Programul la universitatea gazdă, pe lângă activitatea academică cu profesorul care ne-a oferi suport teoretic în format electronic și ne-a ghidat la orele practice petrecute în laborator, a inclus și activități de orientare și o excursie organizată în colaborare cu o universitate parteneră din Germania.Pe perioada stagiului am ales cazarea în cămin deoarece este potrivită pentru o perioadă scurtă și este accesibilă pentru studenți.Studentul Erasmus este implicat în cunoașterea unei culturi noi, trebuie să se adapteze la condițiile și obiceiurile din țara unde se află, leagă prietenii cu oameni veniți din toate colțurile lumii și participă la evenimente multiculturale.

Experiența Erasmus a reprezentat pentru mine cunoașterea unor oameni noi, stabilirea relațiilor de prietenie și de colaborare cu specialiști străini din domeniul mecanicii. Am descoperit că sunt o persoană deschisă căreia îi place să socializeze, am dezvoltat competențe de lucru în echipă în cadrul proiectului de practică.

Le recomand studenților care efectuează o mobilitate să fie activi în acea perioadă, să participe la evenimentele organizate de instituția gazdă, să călătorească și în același timp să fie conștienți de importanța reușitei academice.